Garanti og reparasjoner

Er det et problem med produktet ditt? Ikke bekymre deg, vi er her for å hjelpe. Registrer produktet for reparasjon umiddelbart ved å klikke på den grønne knappen eller les denne siden for mer informasjon.

Registrere produkt for reparasjon >


Alle produkter som du kan kjøpe hos oss har lovpålagt garanti og produsentgaranti. Det betyr at produktet skal utføre det forbrukerne med rimelighet kan forvente av det.


Garantiregler

Vi synes det er viktig at produktet ditt repareres riktig og raskt. Det er derfor vi outsourcer dette til de beste verkstedene, som er sertifisert av produktets merke. På denne måten garanterer vi en reparasjon som oppfyller produsentens standarder. Det betyr at produsentens garanti på telefonen din eller nettbrettet ditt vil være gyldig igjen i 2 år fra kjøpsdato, etter at telefonen eller nettbrettet er reparert.

Reparasjonsfirmaet vil avgjøre om feilen er dekket av garantien eller ikke. For å gjøre dette, tar de hensyn til årsaken til defekten.

  • Produktet ditt har programvareproblemer eller en annen defekt, men det er ikke din feil
    Hvis produktet ditt slutter å fungere som det skal på grunn av en produksjonsfeil, dekkes reparasjonen av garantien og er gratis. Produktet ditt vil bli levert tilbake til deg gratis etter reparasjon. Selvfølgelig foretrekker du å unngå at produktet ditt må repareres. Heldigvis kan du løse mange programvareproblemer selv. Sjekk derfor alltid ut siden vår med vanlige problemer og løsninger før du sender produktet til reparasjon.

    Vennligst merk: Har produktet ditt også skader som følge av bruk? Reparasjonsfirmaet reparerer alltid alle mangler for å garantere kvaliteten på produktet. En delvis reparasjon er ikke mulig. Det er derfor mulig at du får et tilbud på dette.

  • Produktet ditt har en defekt som følge av bruk
    Fall-, slag-, vann- eller trykkskader dekkes aldri av garantien. Garantien gjelder heller ikke ved skade forårsaket av skitt, som påvirker produktets funksjon, eller feil rengjøring av produktet. Til slutt utløper også garantien hvis enheten åpnes av en tredjepart, som ikke har tillatelse fra produsenten. I slike tilfeller vil du alltid motta et tilbud. Du kan da selv bestemme om du vil ha produktet reparert mot den prisen.

Reparasjoner som ikke dekkes av garantien?

Produktets produsent velger verkstedene som har lov til å utføre garantireparasjoner. Etter reparasjonene utført av en sertifisert partner av merket, starter den opprinnelige garantiperioden for produktet ditt igjen. Disse reparasjonsverkstedene bruker alltid originaldeler og sjekker produktet ditt fullstendig, slik at alt fungerer som det skal og så produktet ditt oppfyller merkets standarder. På grunn av dette kan et tilbud på en reparasjon som ikke dekkes av garantien, enkelte ganger være høyere enn du kanskje forventer.

Har telefonen din skader som følge av bruk som derfor ikke dekkes av garantien? Da kan du også velge å få reparert telefonen hos et ikke-sertifisert reparasjonsfirma på hjemstedet ditt. Disse firmaene er ofte billigere og raskere og tilbyr noen ganger også muligheten til å bruke originaldeler. Husk at etter reparasjonen vil du ikke lenger bruke produsentens garanti.

Vennligst merk! Hvis du får enheten reparert av et ikke-sertifisert firma, mister du garantien på enheten din. Vi anbefaler derfor kun dette hvis feilen din ikke dekkes av garantien og garantiperioden for produktet ditt utløper innen noen få måneder.


Registrer enheten din for reparasjon

Vi er lei for å høre at du har problemer med telefonen din eller nettbrettet ditt! Heldigvis kan vi fikse dette for deg. Vi gir alltid 2-års garanti på alle enhetene våre. Reparasjoner tar vanligvis mellom 5 og 10 virkedager. Hvis reparasjonsfirmaet må bestille deler, kan det ta litt lengre tid.

Tilbakestill alltid enheten til fabrikkinnstillingene før du sender den til reparasjon. Har du en Apple iPhone? Sørg da for at Finn min iPhone-funksjonen er deaktivert. Ellers kan ikke enheten repareres.


Registrere produkt for reparasjon >


Registrer tilbehøret ditt for reparasjon

Et defekt tilbehør er veldig upraktisk, men vi hjelper deg med å fikse det. Vi gir deg alltid minst 6-måneders garanti på alt tilbehør.

Tips! Kostet tilbehøret ditt mindre enn €30? Send i så fall et bilde av det ødelagte produktet via kontaktskjemaet nederst på Kundeservicesiden vår. Da kan vi hjelpe deg enda raskere.


Registrere produkt for reparasjon >


Tilbakestill enheten til fabrikkinnstillingene

Før du sender enheten til reparasjon, er det nødvendig å tilbakestille til fabrikkinnstillingene. Dette fjerner alle innstillingene, appene og bildene dine fra enheten din. Du kan opprette en back-up for å installere disse filene og innstillingene på nytt. I vår enhetsstøtte forklarer vi hvordan du lager en back-up og tilbakestiller enheten.